Wednesday 5 November 2014

Ενημερωτικό Σημείωμα Μαθητών


Ενημερωτικό Σημείωμα

Creative Minds

Αγαπητοί μαθητές,

Εκ μέρους του σχολείου και των καθηγητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα ήθελα να σας καλωσορίσω, και να ευχηθώ να αποκομίσετε από τη συμμετοχή σας σε αυτό, σημαντικές γνώσεις, γνωριμίες και εμπειρίες.

Το πρόγραμμα έχει διετή διάρκεια. Ξεκίνησε το Σεπτέμβρη του 2014 και αφορά τις σχολικές χρονιές 2014-15 και 2015-16.

Το πρόγραμμα διεξάγεται με τη συνεργασία του Zespol Szkol Gimnazjum στην πόλη Zawierciu στην Πολωνία.

Οι στόχοι του, μέσα από τις δραστηριότητες που προβλέπει, είναι η εισαγωγή νέων μεθόδων μάθησης με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Ο εντοπισμός τρόπων για την ανάπτυξη της λογικής σκέψης και δημιουργικότητας των μαθητών. Η ανάπτυξη ικανότητας εκπαιδευτικών και μαθητών να επικοινωνούν χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία. Η εισαγωγή καινοτόμων μαθησιακών βοηθημάτων στη διδασκαλία (Lego Robots) έτσι που αυτή να γίνεται πιο ελκυστική για τους μαθητές, με απώτερο στόχο την αλλαγή της αρνητικής στάσης με την οποία αντιμετωπίζουν τα μαθήματα, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα και τις κακές επιδόσεις σε αυτά. Να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να ανοίξουν τους ορίζοντες τους, ταξιδεύοντας σε άλλη χώρα, με διαφορετική κουλτούρα.

Κάποιες από τις δραστηριότητες που προβλέπεται να γίνουν είναι οι εξής:

1.      Διεξαγωγή έρευνας μέσω ερωτηματολογίου ανάμεσα στους μαθητές και καθηγητές του σχολείου για να εντοπιστεί το επίπεδο γνώσεων τους σε ότι αφορά τη ρομποτική και την αυτοματοποίηση.

2.       Διεξαγωγή έρευνας στην Κυπριακή Βιομηχανία για εντοπισμό του βαθμού αυτοματοποίησης των εργασιών τους και παρουσίαση των αποτελεσμάτων.

3.      Διοργάνωση “Ημέρας Δημιουργικότητας” από το σχολείο, για παρουσίαση στους μαθητές και καθηγητές του σχολείου, αλλά και σε τοπικούς και εκπαιδευτικούς φορείς, των επιτευγμάτων του προγράμματος.

Για όλες τις δραστηριότητες και τις εξελίξεις του προγράμματος, μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του (blog), η οποία θα λειτουργεί και σαν το ημερολόγιο του  στη διεύθυνση:




1η Δραστηριότητα

Για τις ανάγκες του προγράμματος έχει δημιουργηθεί στο διαδίκτυο μια “ιστοσελίδα” στην οποία θα ανεβαίνει το υλικό το οποίο θα παράγεται στο πλαίσιο του προγράμματος. (πλατφόρμα twinspace). Σε αυτό θα μπορείται να έχετε όλοι πρόσβαση χρησιμοποιώντας το username και το password το οποίο σας δίνεται.

Ονοματεπώνυμο:

Τάξη:

Username:

Password:

Για τις ανάγκες της 1ης δραστηριότητας θα πρέπει να ακολουθήσετε τα ακόλουθα βήματα:

1.      Πληκτρολογήστε στο browser σας (Internet Explorer, Mozilla Firefox κ.τ.λ.) την ακόλουθη διεύθυνση: http://twinspace.etwinning.net

2.      Συμπληρώστε το username και το password, το οποίο σας δίδεται πιο πάνω, για να αποκτήσετε πρόσβαση στο διαδικτυακό χώρο του project μας, επιλέγοντας στη συνέχεια Login.

3.      Αφού εισέλθετε στο διαδικτυακό χώρο του project θα πρέπει να επιλέξετε στη συνέχεια από το μενού στο πάνω μέρος την επιλογή FORUMS.

4.      Αφού κάνετε την πιο πάνω επιλογή θα εμφανιστεί το εξής κείμενο:


Do you like idea of the project? Are you interested in robotics? Would you like to take part in the project?

(Σας αρέσει η ιδέα του προγράμματος; Σας ενδιαφέρει η ρομποτική; Θα θέλατε να συμμετάσχετε σε αυτό;)

το οποίο λειτουργεί σαν σύνδεσμος και θα πρέπει να το επιλέξετε για να μπορέσετε να καταχωρίσετε την αποψή σας, επιλέγοντας στη συνέχεια Create Thread.

5.      Αφού το κάνετε θα εμφανιστεί στην οθόνη σας, ένας επεξεργαστής κειμένου, τον οποίο θα χρησιμοποιήστε για να εισάγετε το κείμενο σας, γράφοντας στην Αγγλική γλώσσα. Μην σας ανησυχεί το επίπεδο γνώσης των Αγγλικών σας. Να σκέφτεστε ότι και οι Πολωνοί ξέρουν όσα Αγγλικά ξέρουμε και μεις!

6.      Αφού τελειώσετε την εισαγωγή κειμένου, επιλέξετε SAVE κάτω δεξιά για να καταχωρηθεί η άποψη σας.

7.      Προτού εγκαταλείψετε την ιστοσελίδα επιλέγοντας Logout στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης, μπορείτε να δείτε το υλικό που ανέβασαν οι Πολωνοί, από τις μέχρι τώρα δραστηριότητες τους.

No comments:

Post a Comment